Ingredienser: För 4 personer
ÄGGPLANTA
- 2 auberginer
- 4 små salladshuvuden
- 2 vitlöksklyftor (finhackade)
- 5 vårlökar
- 5 kvistar bladpersilja
- 50 g puffad majs
RÖD PESTO
- 250 g soltorkade tomater
- 5 kvistar färsk oregano
- 100 g feta (varav 20 g för garnering)
- 100 g mandel
- chilipeppar (om du gillar kryddig mat)
BRUSSELKÅL MED PUMPAFRÖ
- 12 brysselkål
- 1 butternut
- 3 vitlöksklyftor (finhackade)
- 20 g smör
- 2 matskedar kummin
- 2 matskedar zatar
- 300 ml kycklingfond
- 2 matskedar pinjenötter
- 2 matskedar pumpafrön
- 2 matskedar solrosfrön
BLOMKÅL, BROCCOLI OCH MORÖTTER
- ½ blomkål
- ½ broccoli
- 3 morötter med blast
- 1 matsked jordnötsolja
- 1 kruka koriander (några kvistar till garnering )
- 1 matsked svarta sesamfrön
- 2 matskedar hoisinsås
FÖRBEREDELSER
ÄGGPLANTA
- Förvärm grillen väl
- Skiva auberginen på längden
- Gnid auberginen med krossad vitlök och grovt salt
- Grilla auberginen på köttsidan och grilla i 6 minuter
- Vänd på den och låt den koka i 15 minuter
- Lägg nu de delade salladshuvudena på grillpannan och avsluta med grovt salt
PESTO
- Blanda alla ingredienser till en fin röd pasta
BRUSSELKÅL MED PUMPAFRÖ
- Skala butternuten och skär den i 1,5 cm runda skivor
- Tvätta brysselkålen, behåll dem hela
- Tillsätt finhackade vitlöksklyftor, kummin och zatar och avsluta med salt och peppar
- Blanda allt i en skål
- Smält smöret i en kastrull och stek kryddad butternut och brysselkål i smöret tills de är fint brynta. Häll över buljongen och låt koka.
- Tips: Använd en non-stick-form för detta
- Rosta fröna utan fett tills de fått färg
BLOMKÅL, BROCCOLI OCH MORÖTTER
- Tvätta blomkål och broccoli och skär dem i buketter
- Skala morötterna, lämna blasten på dem, och skär dem i 4 bitar
- Koka blomkål, broccoli och morötter i 5 minuter och låt rinna av
- Förvärm pannan med jordnötsolja och bryn grönsakerna
- Blanda i hoisinsås, koriander och sesamfrön och avsluta med salt och peppar
GARNERING
ÄGGPLANTA
- Avsluta med finhackad bladpersilja, vårlök och puffad majs
PESTO
- Lägg smulad fetaost på peston
BRUSSELKÅL MED PUMPAFRÖ
- Avsluta med de brynta fröna
BLOMKÅL, BROCCOLI OCH MORÖTTER
- Dekorera med några blad koriander