Ingredienser: för 4 personer
- 200 g pasta
- En bit parmigianoost
KÖTTBULLAR
- 800 g blandfärs
- 1 vitlöksklyfta (finhackad)
- 1 lök (finhackad)
- 2 ägg
- 50 g oregano (finhackad)
- peppar och salt
- Blanda alla ovanstående ingredienser och ställ in i kylen
TOMATSÅS
- 2 kg tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 matskedar tomatpuré
- 1 rödlök
- 5 kvistar bladpersilja
- 1 knippe basilika
- 2 matskedar olivolja
FÖRBEREDELSER
TOMATSÅS
- Skär rödlöken i halva ringar och fräs dem i olivoljan
- Finhacka vitlöken och bryn den också
- När dessa är fint färgade kan du röra i tomatpurén
- Hacka tomaterna grovt och lägg dem i löken
- Stek tomaterna tills de tappat all vätska
- Blanda allt
KÖTTBULLAR
- Forma köttbullarna och lägg dem i en form
- Häll nu över såsen och låt den sjuda tills köttbullarna är kokta
PASTA
- Slå på pastavattnet och tillsätt salt (10g / L)
- Koka pastan och låt rinna av när den är färdigkkokt
- Blanda ner pastan i såsen
- Finhacka basilikan och bladpersiljan och blanda ner även dem
- Garnera med parmiganoflingor