Ingredienser: För 4 personer
- 4 msk jordnötsolja
- 220 g tofu (i tärningar)
- 4 stycken pak choi
- 2 ägg
- 500 g äggnudlar
- 1 ½ tsk malda korianderfrön
- 4 tsk mörk sojasås
- 4 tsk ljus sojasås
- 2 matskedar vatten
- 2 schalottenlök
- 2 matskedar sesamfrön
- 100 g sockerärter
GARNERING
- 1 lime (skuren i några bitar)
- 1 vårlök
- 1 chilipeppar
- 4 tsk sambal oelek
FÖRBEREDELSER
- Stek den finhackade löken och schalottenlöken i jordnötsoljan och tillsätt tofukuberna i 2 till 3 minuter
- Lägg pak choi skurna på längden i pannan tillsammans med sockerärterna
- Tillsätt ägg, sesamfrön och korianderfrön och rör tills det är klart
- Deglaze med vit och mörk sojasås och tillsätt de färska nudlarna
- Tillsätt lite mer vatten om det behövs
GARNERING
- Avsluta med lime, vårlök och chilipeppar
- Du kan bjuda på sambal oelek bredvid rätten