Ingredienser: för 4 personer
BIFF
- 4x 250 g biff
- 1 vitlöksklyfta
- Parmigianoost
BAKAD POTATIS
- 12 fasta potatisar
- 3 vitlöksklyftor (finhackade)
- 20 g smör
- 5 kvistar rosmarin (finhackad)
- Rökt paprika
- 300 ml kycklingfond
SALLAD
- 1 gurka
- 4 tomater
- 1 rödlök
- 1 sallad
SALLADSDRESSING
- 1 matsked senap
- Juice från 1 lime
- 100 ml olivolja
- 3 matskedar vitvinsvinäger
Förberedelser
BIFF
- Ta ut biffen ur kylen i förväg så att den når rumstemperatur
- Gnid biffen på båda sidor med en krossad vitlök
- Värm upp grillpannan väl och stek varje sida av köttet i 1 minut
- Ta bort köttet från grillen.
- Avsluta med salt och peppar
BAKAD POTATIS
- Skala och skär potatisen i 4 bitar och tvätta dem.
- Tillsätt de finhackade vitlöksklyftorna, rosmarin, rökt paprika och avsluta med salt och peppar
- Blanda allt i en skål
- Smält smöret i en kastrull och stek pommes fritesen tills de fått fin färg
- Häll över buljongen och låt den koka (rör inte om längre)
- Tips: Använd en non-stick-form
SALLAD
- Tvätta och skär gurka, tomater, sallad och skär rödlöken i fina ringar
- Lägg allt i en skål utanför kylen
SALLADSDRESSING
- Lägg senap, citronsaft och vitvinsvinäger i en skål och blanda
- Rör ner olivoljan sakta
- Smaksätt med salt och peppar
Garnering
- Garnera biffen med fina parmigianoflingor