TotalFlex -recept - N ° 2 Biff med bakad potatis

Senast uppdaterad 2021-09-28 16:13


Ingredienser: för 4 personer

BIFF

- 4x 250 g biff

- 1 vitlöksklyfta

- Parmigianoost

BAKAD POTATIS

- 12 fasta potatisar

- 3 vitlöksklyftor (finhackade)

- 20 g smör

- 5 kvistar rosmarin (finhackad)

- Rökt paprika

- 300 ml kycklingfond

SALLAD

- 1 gurka

- 4 tomater

- 1 rödlök

- 1 sallad


SALLADSDRESSING

- 1 matsked senap

- Juice från 1 lime

- 100 ml olivolja

- 3 matskedar vitvinsvinäger


Förberedelser

BIFF

- Ta ut biffen ur kylen i förväg så att den når rumstemperatur

- Gnid biffen på båda sidor med en krossad vitlök

- Värm upp grillpannan väl och stek varje sida av köttet i 1 minut

- Ta bort köttet från grillen.

- Avsluta med salt och peppar


BAKAD POTATIS

- Skala och skär potatisen i 4 bitar och tvätta dem.

- Tillsätt de finhackade vitlöksklyftorna, rosmarin, rökt paprika och avsluta med salt och peppar

- Blanda allt i en skål

- Smält smöret i en kastrull och stek pommes fritesen tills de fått fin färg

- Häll över buljongen och låt den koka (rör inte om längre)

- Tips: Använd en non-stick-form

SALLAD

- Tvätta och skär gurka, tomater, sallad och skär rödlöken i fina ringar

- Lägg allt i en skål utanför kylen

SALLADSDRESSING

- Lägg senap, citronsaft och vitvinsvinäger i en skål och blanda

- Rör ner olivoljan sakta

- Smaksätt med salt och peppar

Garnering

- Garnera biffen med fina parmigianoflingor