Induktionshällen från AEG med SenseBoil®-funktion har en inbyggd sensor som känner av när vattnet i kokkärlet når kokpunkten. Hällen justerar automatiskt temperaturen för att minska bubblorna till en kontrollerad sjudning, vilket förhindrar att vattnet kokar över. Sensorn fungerar vid kokning av vatten eller vatten med potatis.
SenseBoil®-funktionen finns på utvalda induktionshällar från AEG.
Så här använder du SenseBoil®-funktionen
1. Tryck på när hällen är påslagen. Ett blinkande visar de zoner där koksensorn kan användas.
2. Ställ in värmenivån för zonen du vill använda. Den blinkande lampan ovanför symbolen indikerar förloppet och lyser tills vattnet börjar koka.
3. När du hör ett pipande ljud har kokpunkten uppnåtts, och vattnet går över till att sjuda. Om du lagar pasta eller grönsaker, tillsätt dessa i vattnet och fortsätt tillagningen.
Så stänger du av SenseBoil®-funktionen
Tryck på eller justera värmenivån för zonen manuellt för att stänga av koksensorn.
Viktigt
- Fyll 1/2 till 3/4 av kokkärlet med vatten, lämna 4 cm från kokkärlets kant.
- Använd inte mindre än 1 liter eller mer än 5 liter vatten, och se till att den totala vikten av vattnet (eller vattnet med potatis) varierar mellan 1-5 kg.
Bra att veta
- Koksensorn kan användas på en zon i taget.
- Om en zon redan används eller har restvärme kan den inte användas med koksensorn.
- Om du inte väljer en zon inom 5 sekunder kommer inte koksensorn att slås på.
- Koksensorn fungerar både med och utan lock på grytan eller pannan.
- Om du slår på pausfunktionen eller lyfter kokkärlet stängs koksensorn av.
För mer information om din specifika induktionshällmodell, se användarmanualen.
Nu när du har lärt dig hur du använder SenseBoil®-funktionen, kanske du vill lära dig mer om de andra funktionerna på din induktionshäll.