AEG SensePro®-häll med trådlös matsensor guidar dig genom din matlagning med en mängd olika inställningar och funktioner. Lämplig för flera olika livsmedel och rätter.
Att använda matsensorn för första gången
Innan du använder matsensorn för första gången måste du kalibrera den för att säkerställa korrekta temperaturavläsningar. Följ dessa instruktioner för att kalibrera din SensePro® matsensor.
Så använder du matsensorn
Sätt matsensorn i maten
Sätt matsensorn i maten till åtminstone miniminivå-markeringen. För vätskor, doppa matsensorn i vätskan 2-5 cm ovanför miniminivå-markeringen för att få bästa tillagningsresultat.
Placera matsensorn på ett kokkärl
Placera matsensorn på kokkärlets kant med hjälp av "kroken" på den nedre delen av det svarta handtaget. För att säkerställa optimal anslutning mellan hällen och givaren, placera givaren nära mitten av hällen. Om du lagar mat på den vänstra sidan av hällen, placera sensorn i en position klockan 1-3. Om du lagar mat på höger sida av hällen – placera sensorn i en position klockan 9-11.
Kontrollera anslutningen av matsensorn
På hällens display visar dessa indikatorer styrkan på anslutningen mellan hällen och matsensorn:
Om hällen inte kan ansluta till matsensorn kommer denna indikator att visas . Flytta matsensorn längs kokkärlets kant för att upprätta eller stärka anslutningen. Hällen uppdateras var 3:e sekund för att hitta en anslutning.
Så använder du tillagningsfunktionerna
Välj färdiga recept och följ steg-för-steg-anvisningarna för biff, lammfilé eller lax. Du kan också använda tillagningsfunktioner som Sous Vide, Pan Fry, Termometer och Smältning.
Tryck för att komma åt menyn. För att navigera i menyn, använd pilarna < eller >.
Steka | Stek med automatiskt styrda värmenivåer anpassade till maten du lagar. Rekommenderas för att undvika överhettning av mat eller olja. Så gör du: 1. Gå in i menyn och välj Assisterad tillagning > Funktioner > Stek .
|
Sous Vide | Laga vakuumförpackad mat vid låg temperatur för att bevara vitaminerna och behålla smaken. Matsensorn styr och upprätthåller temperaturen. Rekommenderas för en mängd olika rätter som curry eller bouillabaisse. Så gör du: 1. Placera matsensorn på grytans kant. 2. Gå in i menyn och välj Assisterad matlagning > Hällfunktioner > Sous Vide. 3. Välj bland de fördefinierade typerna av mat, eller ställ in temperatur och tillagningstid manuellt. 4. Följ instruktionerna på din häll. Bra att veta
|
Smälta | Rekommenderas för att smälta choklad eller smör. 1. Öppna menyn och välj Funktioner > Smältning.
|
Termometer | Övervaka temperaturen på mat eller vätska. Rekommenderas vid uppvärmning av mjölk eller vid kontroll av barnmatens temperatur. Så gör du: 1. Sätt in matsensorn i maten eller vätskan. 2. Tryck på på displayen och välj Funktioner > Genvägar för matsensor > Termometer. 3. Tryck på Start. Tryck på för att stoppa funktionen, och välj Stopp. Bra att veta
|
För mer information om din specifika induktionshällmodell, se användarmanualen.
Nu när du har lärt dig hur du använder matsensorn med din AEG SensePro®-häll kanske du vill veta mer om andra funktioner på din induktionshäll.