Att hålla maten färsk i kylen kan vara en utmaning. Här är några rekommendationer för att hålla dem fräscha längre
Hur man håller sparris färsk
Undvik att låta sparris torka ut. Håll gummibandet på bunten och klipp cirka 2,5 cm från ändarna. Ställ sparrisen upprätt i ett glas som innehåller två till fem cm vatten och täck över med en plastpåse. De förblir krispiga i upp till 7 dagar
Hur man håller potatisen färska
Potatis gillar att förvaras i svala (10-20c) och fuktiga omgivningar. Ett tips är att förvara dina potatis i brunt papper eller perforerade plastpåsar borta från ljus för att skapa bästa möjliga miljö. Förvara inte dina potatis bredvid lök, eftersom gaserna som avges från båda kommer att få den andra att ruttna. Följ dessa steg så håller du potatisarna färska längre
Hur man håller avokadon färskt
Avokado - ska förvaras i kylen eftersom kylan stoppar mognadsprocessen. Håll dem först på köksbänken tills de mognar. De ska vara 7-10 dagar i kylen. tips: Om du har bråttom, lägg dem i en plastpåse, på bänken, för att påskynda mogningen
Hur du håller dina ägg färska
För att hålla dina ägg fräschare i kylskåpet, se till att förvara dem i den ursprungliga behållaren för att hålla fukt och andra föroreningar borta. Äggen lagras bäst i svala miljöer runt 4-20c. Om du följer dessa tips kommer dina ägg att hålla sig fräscha i 3-5 veckor i ditt kylskåp
Hur man håller broccoli färskt
Broccoli - förvaras bäst i kylens grönsakslåda. Förvara den i stängd plastförpackning (t.ex. bunden plastpåse) så att dem håller längre. Om de hålls korrekt borde det vara 7-14 dagar. Om du vill frysa färsk broccoli ska du först klippa den i blommor, förgrena dem i kokande vatten i 2-3 minuter, kyl genast i kallt / isvatten, tappa och förvara i lufttätt förpackning. De bör vara 3-6 månader
Hur man håller sallad färsk
Sallad förvaras också bäst i grönsakslådan i ditt kylskåp med fuktinställningen högt - det är fallet för alla lövgröna grönsaker. Om du inte har luftfuktighetskontroller - tvätta salladen, packa den i pappershanddukar och försegla i en behållare
Grönsakslådan är hjälten
Grönsakslådan är hjälten för färska råvaror, grönsaker och utsökt frukt. Grönsakslådan har stor betydelse för att hålla dem goda och färska, genom att säkerställa låg grönsaksmetabolism, låg vattenförlust och låg sjukdomsrisk av patogener (mögel etc.)
- Vad förvaras i grönsakslådan: sallad / grönsaksallad, morötter, gröna bönor, broccoli, svamp
- Förvara inte i grönsakslådan (på grund av fel lagringstemperatur): paprika / paprika, tomater, gurka, banan, exotisk frukt (mango, ananas), meloner, honungsdugar, vattenmelon
Fuktighet - ett viktigt element
Rätt luftfuktighet i lådan är nyckeln till att dina färska produkter inte torkas ut. Leta efter möjligheten att justera fuktigheten i din låda genom en ventil, hjul, knappar etc. Högre fuktighet är idealisk när det finns få produkter i lådan, lägre när grönsakslådan är full. Kom ihåg att produkter älskar ganska hög luftfuktighet