
Kammusslor med fänkål
Kammusslor med fänkål
En imponerande och snabbt tillagad middagsrätt med utsökt smak.
Ingredienser
500g kammusslor, utan skal och rom, 1 tsk fänkålsfrön, 1 msk citronolja eller olivolja, 1 citron, Fleur de sel

Så gör du
4 portioner
1 Finmal fänkålsfröna i en mortel. Tvätta citronen och riv citronskalet.
2 Blanda fröna, det rivna citronskalet med olja och vakuumförpacka detta tillsammans med musslorna i en SousVide-påse. Se till att musslorna ligger jämnt bredvid varandra.
3 Sätt påsen på hyllnivå 3 i ugnen, använd ‘SousVide’-inställningen och tillaga på 60°C i 10 minuter.
Servera
Pressa citronen på juice och häll över de tillagade musslorna, tillsammans med lite fleur de sel.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.