Gazpacho med ångkokta tigerräkor
Gazpacho med ångkokta tigerräkor
Den här spanskinspirerade soppan är en perfekt rätt.
Ingredienser
2 paprikor, 1 gurka, 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 600ml grönsaksbuljong, 100ml extra virgin olivolja, 30ml rödvinsvinäger, 400g skalade tomater, 2 små skivor vitt bröd, salt & peppar, basilika, 12 tigerräkor
Så gör du
4 portioner
1 Skala paprikorna med en grönsaksskalare, skär dem på mitten och ta bort fröna. Tärna en av dem fint, och skär de andra i större bitar. Skala och skär gurkan på mitten. Ta bort fröna (men spara dem), tärna ena gurkhalvan, skär den andra halvan i stora bitar.
2 Lägg i grönsaksbitarna i en skål tillsammans med gurkfröna. Lägg till skalade och hackade löken och vitlöken, tillsammans med buljongen, olivoljan, vinägern, skalade tomaterna och brödskivorna. Krydda med salt och peppar och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar.
3 Riv av basilikablad, och tillsätt dessa till tärnade gurkan och paprikan. Ställ in i kylskåp.
4 Ta bort skalen och rensa räkorna. Krydda med salt och peppar och lägg på ett bakplåtspapper. Ånga på hyllnivå 3 på ånginställning 2 på 95°C i 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Mixa de stora grönsaksbitarna så att de blir till en puré och krydda efter smak med salt och peppar.
Servera soppan i nerkylda soppskålar, med tre räkor per skål. Strö på de fintärnade grönsakerna och basilika.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.