Limemousse med halloncoulis
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
Ingredienser
Limemousse 1 vaniljstång, 800ml mjölk, 1 lime, 2 ägg, 6 äggulor, 150g socker
Halloncoulis 400g frysta hallon, 100g florsocker, 1 msk limejuice
Så gör du
8 portioner
1 Smörj 8 suffléskålar och kyl ner dem.
2 Skär vaniljstången itu på längden och skrapa bort fröna. Koka upp vaniljstången och fröna i mjölk. Låt puttra i 10 minuter, ta sedan ut vaniljstången.
3 Riv limeskal och pressa limen på juice.
4 Blanda äggen, äggulor, socker, rivet limeskal och limejuice i en skål, rör sedan ner den varma mjölken i blandningen. Häll jämn ner i alla skålar.
5 Tillaga moussen på hyllnivå 2, på ånginställning 3 på 100°C i 50 minuter, kyl sedan ner i 2-3 timmar.
6 Låt de frysta hallonen smälta lite, blanda sedan tillsammans med florsockret och limejuice. Sila sedan blandningen.
Servera Lossa moussen på kanten av skålarna med en liten kniv och sätt på dem på individuella tallrikar. Garnera med coulis, färska hallon och citronbitar.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.