ÅNGADE VÅRRULLAR
Ångade vårrullar
Dessa hälsosamma vårrullar är perfekta som plockmat vid mingel.
Ingredienser
250 g kycklingbröst, 1/2 morot, 50 g bambuskott, 1 schalottenlök, 50 g risnudlar , 50 g böngroddar, 1 msk rostad sesamolja, 1/2 tsk Dajong-krydda, 2 tsk majsmjöl, 2 msk sojasås, 2 tsk fisksås, 2 tsk Sambal Oelek, 12 ark rispapper, 2 vispade ägg
Så gör du
För 6-12 personer
1 Skär kycklingbröstet, moroten, bambusskotten, böngroddarna och schalottenlöken i fina strimlor. Blötlägg risnudlarna och låt dem droppa av. Skär av kärnorna och rötterna på böngroddarna.
2 Värm upp sesamolja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna på hög värme. Lägg i moroten, bambuskotten, böngroddarna, risnudlarna, Dajong-kryddan och schalottenlöken och stek i ytterligare en minut under omröring.
3 Blanda majsmjöl med sojasås, fisksås och Sambal Oelek, häll i stekpannan och koka upp under omröring. Sätt stekpannan åt sidan och låt den svalna. Blötlägg rispapper under tiden i en stor skål och låt sedan droppa av.
4 Sprid ut rispappren på en stor arbetsyta. Lägg två matskedar fyllning på varje papper. Vik in hörnen och rulla ihop dem. Använd de vispade äggen för att försegla kanterna. Smörj en perforerad ugnsform (kommer med ugnen) med olja och placera vårrullarna i den.
5 Ånga på hyllnivå 2, ånginställning 3 på 99°C i 20 minuter.
För servering
Placera vårrullarna på tre förvärmda tallrikar och servera med thaibasilikablad och rostade sesamfrön, och ha sojasås och söt chili vid sidan om.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.