Moules Marinières
Moules Marinières (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
Ingredienser
2 små knippen persilja, 1 vitlöksklyfta, 2 schalottenlökar, 2 kg musslor, 2 lagerblad, 1 timjanskvist, salt, 1 nypa mald vitpeppar, 15g smör, 50ml vitt vin, 150ml grädde.
Så gör du
4 portioner
1 Finhacka persiljan, vitlöken och schalottenlökarna. Tvätta musslorna ordentligt i kallt vatten i två, tre minuter. Släng musslor som förblir öppna eller som flyter på vattnet. Skrubba och skär bort musselskägget med en kniv.
2 Lägg i musslorna i en ugnsform. Tillsätt vitlök, schalottenlök, lagerblad, timjan och hälften av persiljan, krydda med salt och den malda vitpepparn.
3 Koka upp smör, vitt vin och grädden och häll över musslorna. Laga på hyllnivå 2, på ånginställning 3 på 99°C i 30 minuter eller tills det att alla musslor öppnats.
Servera Strö över den kvarvarande persiljan och servera musslorna i ugnsformen.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.