Löksoppa på ett nytt sätt
Löksoppa på ett nytt sätt
Ett nytt sätt att laga denna värmande klassiker.
Ingredienser
400g lök, 500ml kalvbuljong, 1 msk gourmetpaprika, 15 grönpepparkorn, 1 lagerblad, 5 saffrantråd, 1 tsk salt, 1 nypa mald muskotnöt, 1 timjanskvist
Så gör du
4 portioner
1 Skala lökarna, skär dem i halvor och skär 2mm tjocka skivor. Blanda alla ingredienser och vakuumförpacka i en SousVide-påse.
2 Placera påsen på hyllnivå 3, använd 'SousVide'-inställningen och laga i 95°C i 75 minuter.
Servera i heta skålar och låt en bit rostat bröd flyta på toppen, med lite riven ost. Fransk Comté passar perfekt som ost.
-
-
-
-
Moules marinière (vinkokta musslor)
En maträtt som ser fin ut, är enkel och går snabbt att tillaga – du kan inte välja något bättre än denna franska klassiker.
-
-
Limemousse med halloncoulis
Halloncoulisen skär igenom den söta limemousse och skapar en perfekt balanserad efterrätt.
-
Päron i rödvin
Ha i kryddorna, ifall du inte har något emot dem - de ger en härlig värme och ett djup till denna rätt.