Caesarsallad med lufttorkat kött
Caesarsallad med lufttorkat kött
av Ludwig Maurer
INGREDIENSER
SALLAD
2 biffar av Wagyu Ribeye-kött à 200 g,
4 bitar av endiver,
2 hjärtan från romansallat (endast det gula),
25 g parmesan (i skivor)
, 50 g knäckebröd.
VINÄGRETT
25 g parmesan, 10 g kapris
, 5 g bayersk senap,
½ citron,
150 ml olivolja, 1 äggula
, ½ vitlöksklyfta
.
Svartpeppar, salt, socker
Gör så här
Sallad:
Ta ut köttet ur kylskåpet en timme före tillagningen.
Krydda med salt och socker och låt det vila i 10 minuter.
Lägg biffarna i en stekpanna och stek dem på båda sidor tills du får en fin stekyta.
Lägg köttet på ett galler och låt det svalna i ugnen på mittläget i ytterligare 10 minuter i 60 °C. Dela endiven i fyra delar och stek dem i samma stekpanna och med samma fett som biffarna.
Vinägrett:
Hacka kaprisen och blanda med den rivna parmesanen, äggulan, senapen och saften och det rivna skalet av en citron.
Rör ned olivoljan i vinägretten och smaksätt med svartpeppar, salt, socker och vitlök.
Ludwig Maurer
Ludwig Maurer är en tysk kock. Han föder även upp wagyu-kor. Han var först i Tyskland med att föda upp wagyu-kor. Och han spelar musik av Johnny Cash och Bob Marley för dem. I Tasteology förmedlar han sina expertkunskaper om hur man förvarar kött och förklarar hur lagring och olika temperaturer påverkar smaken.