Caesarsallad med lufttorkat kött

Caesarsallad med lufttorkat kött

Caesarsallad med lufttorkat kött
av Ludwig Maurer

INGREDIENSER

SALLAD
2 biffar av Wagyu Ribeye-kött à 200 g, 

4 bitar av endiver, 

2 hjärtan från romansallat (endast det gula), 
25 g parmesan (i skivor)
, 50 g knäckebröd.

VINÄGRETT
25 g parmesan, 10 g kapris

, 5 g bayersk senap, 

½ citron, 

150 ml olivolja, 1 äggula
, ½ vitlöksklyfta

.

Svartpeppar, salt, socker

Gör så här


Sallad:

Ta ut köttet ur kylskåpet en timme före tillagningen.
 Krydda med salt och socker och låt det vila i 10 minuter. 


Lägg biffarna i en stekpanna och stek dem på båda sidor tills du får en fin stekyta. 

Lägg köttet på ett galler och låt det svalna i ugnen på mittläget i ytterligare 10 minuter i 60 °C. Dela endiven i fyra delar och stek dem i samma stekpanna och med samma fett som biffarna. 



Vinägrett:

Hacka kaprisen och blanda med den rivna parmesanen, äggulan, senapen och saften och det rivna skalet av en citron. 
Rör ned olivoljan i vinägretten och smaksätt med svartpeppar, salt, socker och vitlök.

Ludwig Maurer

Ludwig Maurer är en tysk kock. Han föder även upp wagyu-kor. Han var först i Tyskland med att föda upp wagyu-kor. Och han spelar musik av Johnny Cash och Bob Marley för dem. I Tasteology förmedlar han sina expertkunskaper om hur man förvarar kött och förklarar hur lagring och olika temperaturer påverkar smaken.

  • Pacific Perception caesarsallad

    av Catalina Vélez

  • Caesarsallad på rester

    av Culinary Misfits

  • En smakrik sallad

    av Mark Schatzker